Over Timmerfabriek Pors.

Peter Pors, de eigenaar van Timmerfabriek Pors, had al van jongs af aan veel belangstelling voor houtbewerking. In de werkplaats achter in de tuin van zijn ouderlijk huis timmerde Peter als kind al kastjes en meubels voor familie en vrienden. Niet veel later werd de werkplaats ingeruild voor een garagebox, waar hij in 1997 een vliegende start maakte met zijn eenmanszaak: Timmerbedrijf Pors.

Timmerfabriek

In de jaren daarna groeide het bedrijf op een nieuwe locatie in Hendrik-Ido-Ambacht uit tot een allround timmerbedrijf met tien medewerkers. Groei brengt dynamiek, maar biedt ook nieuwe kansen. Door de volledige focus op de fabricage van kozijnen, ramen en deuren, en het verder uitbouwen van deze specialistische werkzaamheden, werd gekozen voor een nieuwe en beter passende naam.
In november 2019 werd Timmerfabriek Pors een feit.

Samenwerking.

De rol van Timmerfabriek Pors gaat verder dan die van (toe)leverancier; het bedrijf stelt zich op als een deskundige samenwerkingspartner voor zijn opdrachtgevers. Door op niveau mee te denken en opdrachtgevers compleet te ontzorgen, nemen zij hen veel werk uit handen.
Klanten weten de professionaliteit en kwaliteit van de samenwerking, de organisatie en de producten te waarderen. Dit brengen zij als ambassadeurs voor het bedrijf graag tot uitdrukking.

Computergestuurd.

In de moderne fabriek, met een oppervlakte van 1000 m2, worden ramen, kozijnen en deuren van hardhout gefabriceerd. Het hele proces wordt uitgevoerd met geavanceerde apparatuur. Van het zagen, bewerken en verlijmen van het hout tot aan het spuiten en drogen van het product; elke stap is computergestuurd. En ook de vernevelaars die zorgen voor de juiste luchtvochtigheid in de fabriek, opslag- en spuitruimte, zijn volledig geautomatiseerd.

Leerbedrijf

Timmerfabriek Pors is een erkend leerbedrijf en heeft in de loop van de jaren al veel jonge mannen en vrouwen opgeleid.

Interesse? Neem voor meer informatie contact met ons op.