Uw specialist in ramen.

Het kozijn vormt het frame voor het raam, het bewegende deel. Binnen een bepaald type kozijn zijn verschillende soorten ramen mogelijk.
Bij het plaatsen van een nieuw raam wordt meestal ook het kozijn vervangen. De kans bestaat namelijk dat een nieuw raam niet goed aansluit op het bestaande kozijn.

Raamtypes

Timmerfabriek Pors heeft een groot aantal raamtypes in het standaardprogramma. Enkele voorbeelden:

  • draai-kiepraam
  • naar buiten of naar binnen draaiend raam
  • uitzetraam
  • valraam
  • vast raam
  • stolpraam
  • oldlook schuiframen

Vroeger paste men vaak schuiframen toe. Het onderste raam kon naar boven geschoven worden, voor het vaste raam langs. Wij maken ramen met dit traditionele aanzien, maar het tochtende en vaak klemmende schuifraam is vervangen door een goed wind- en waterdicht draai-kiepraam.

Voor monumentale panden maken wij met de modernste productietechnieken traditioneel ogende ramen.

Wij hebben veel soorten ramen in ons standaardassortiment.
Hebt u meer informatie of onze hulp nodig om een passende keuze te maken? Vraag het ons gerust!

ramen-op-maat-timmerfabriek-pors
immerfabriek-Pors-kozijnen-ramen-deuren

Glassoorten

Onze ramen worden geleverd met hoogrendementsglas (HR++). Dit isolerende glas levert een behoorlijke besparing op de energiekosten op. Tegenwoordig wordt ook de variant HR+++ veel toegepast; van alle soorten dubbelglas heeft HR+++ de hoogste isolatiewaarde.
Andere keuzemogelijkheden zijn zonwerend glas en gelaagd glas.

Veiligheidsbeslag

Standaard zijn onze ramen voorzien van inbraakpreventief veiligheidsbeslag dat voldoet aan de laatste veiligheidseisen van Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

ramen-op-maat-timmerfabriek-pors

Maatwerk.

 

In onze fabriek wordt elk raam geproduceerd van hardhout met een hoge kwaliteitsklasse, voornamelijk mahonie. Deze sterke houtsoort laat zich goed bewerken en is bestand tegen invloeden van buitenaf. Alle hardhouten ramen zijn op maat te maken, zodat u voor elk project een perfect passend raam kunt kiezen.
Ook (geprofileerde) afwerklijsten, boeiboorden e.d. worden voor u op maat gemaakt.

Isolatieglas.

Onze ramen worden geleverd met HR++ glas, oftewel hoogrendementsglas. Dit isolerende glas levert een behoorlijke besparing in de energiekosten op. Tegenwoordig wordt ook de HR+++ variant veel toegepast, van alle soorten dubbel glas levert dit de hoogste isolatiewaarde op.

Veiligheidsbeslag.

Standaard zijn onze ramen voorzien van inbraakpreventief veiligheidsbeslag dat voldoet aan de laatste veiligheidseisen van Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Kozijnen.

Wanneer u een nieuw raam wilt plaatsen, dan worden meestal ook de kozijnen vervangen. Bij een bestaand kozijn bestaat namelijk de kans dat het nieuwe raam hier niet goed op aansluit.
Bekijk onze kozijnen en vraag gerust om deskundig advies.